The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.

(Video) Daging Jadi Liat Kalau Masak Tak Kena Cara, Guna Ais Je Boleh Buat Daging Cepat Empuk

Hari ini kami akan kongsikan tips atau petua yang anda boleh gunakan semasa anda memasak daging. Selain menggunakan teknik merebus atau menggunakan minyak masak, cara ini juga selalu dipraktikkan bila nak masak lauk yang berasaskan daging.
[elementor-template id=”2534″]

Memasak antara aktiviti yang menyeronokkan, ia juga merupakan salah satu terapi diri bagi seseorang. Tetapi, kadang kala ada benda yang menyebabkan proses memasak tergendala dan mengambil masa yang lama untuk memasak.

Lebih-lebih lagi sekiranya anda ingin memasak lauk daging, jika tak kena pada caranya pasti daging menjadi liat dan susah untuk dikunyah.

Tetapi anda jangan risau kerana hari ini kami akan kongsikan tips atau petua yang anda boleh gunakan semasa anda memasak daging. Selain menggunakan teknik merebus atau menggunakan minyak masak, cara ini juga selalu dipraktikkan bila nak masak lauk yang berasaskan daging.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang cara melembutkan daging, anda boleh tonton video yang dikongsikan di akaun TikTok @orangebearrara di bawah ini.

@orangebearrara Daging cepat empuk gaiss.. tak payah tunggu lama2 dah lepas ni😜 #tipsandtricks #tipsdapur #fypシ #masak #masakdirumah #beranda #berandatiktok ♬ GOOD BOY X DANCE MANCING – 𝕽𝖎𝖆𝖓..𝓐

Klik sini untuk lihat di apps Tiktok : @orangebearrara

Sumber: SiakapKeli.my , Tiktok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *