The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.

7 Portal Popular Cari Kerja Kosong Terkini 2022

Senarai 7 Laman Web Cari Kerja Kosong 2022 Terkini Di Malaysia samada kerja kosong kerajaan atau swasta sebagai rujukan anda.
[elementor-template id=”2958″]

Senarai 7 Laman Web Pencarian Kerja Kosong Terkini Di Malaysia

Berikut dikongsikan Senarai 7 Laman Web Cari Kerja Kosong 2022 Terkini Di Malaysia samada kerja kosong kerajaan atau swasta sebagai rujukan untuk membantu anda yang sedang mencari pekerjaan.

1. MauKerja – Satu Resume, Sejuta Kerja Kosong

MauKerja menawarkan ribuan jawatan kosong terkini dari sektor kerajaan mahupun swasta di seluruh Malaysia. Dengan pelbagai jenis pekerjaan yang ditawarkan; seperti kerja Sepenuh Masa, Sambilan, Sementara, Praktikal mahupun Kerja di rumah atau secara online, MauKerja semestinya satu-satunya pusat bermulanya perjalanan karier idaman anda.

Semak disini: maukerja.my

maukerja.my Kerja Kosong 2022

Bermula pada tahun 1997, Jobstreet merupakan laman web sumber kerjaya terawal yang
diwujudkan di Malaysia dan terkenal dalam kalangan graduan untuk mencari jawatan kosong dan kini merupakan syarikat pekerjaan online terbesar di Asia Tenggara.

Semak disini: jobstreet.com.my

3. SPA – Jawatan Kosong Sektor Kerajaan

Laman ini dikendalikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam dan menyediakan peluang pekerjaan dalam sektor kerajaan dalam pelbagai bidang untuk semua negeri.

Semak disini: spa.gov.my

spa.gov.my kerja kosong kerajaan

4. Mudah.my – Portal Iklan Kerja Kosong

Secara umum, mudah.my merupakan platform jual beli online yang menyediakan pelbagai kategori seperti kereta, hartanah, barangan elektronik dan banyak lagi, tetapi ia juga mengiklankan jawatan kosong dalam kategori Job and Services.

Semak disini: mudah.my

5. Indeed

Terdapat beribu-ribu iklan jawatan kosong yang dipaparkan dari berbagai-bagai sektor pekerjaan di serata Malaysia.

Pemohon boleh memuat naik resume. Sekiranya resume terpilih, pemohon akan dimaklumkan untuk hadir ke sesi temuduga syarikat berkenaan.

Semak disini: malaysia.indeed.com

6. Monster / Foundit – Pelbagai Kerja Kosong Sektor Swasta

Dulu dikenali dengan Monster tetapi kini bertukar nama ke FoundIt merupakan salah satu laman web yang menawarkan carian kerja kontrak, separuh masa dan graduan baru lepasan universiti.

Selain itu, perkhidmatan membuat resume juga disediakan buat mereka yang berminat

Semak disini: foundit.my

7. Fastjobs

FastJobs ialah aplikasi mudah alih yang memenangi anugerah yang menghubungkan antara pencari kerja kepada majikan yang boleh dipercayai dengan cepat & mudah. Anda juga boleh membuat resume profesional dengan aplikasi Fastjobs dan mencari pekerjaan di Singapura!

Semak disini: fastjobs.my

Tahu tak daripada 2.5juta permohonan kerja dalam sektor awam, hanya 3.2% sahaja yang akan dipilih!

Ini 5 sebab calon gagal dipilih:

1. Lebih 90% calon tidak membuat sebarang persedian. Ianya adalah disebabkan mereka tidak tahu apakah persediaan yang perlu dilakukan. Malahan, ada juga calon yang hadir ke sesi temuduga hanya secara sambil lewa sahaja!

2. Tiada sebarang pengalaman dan kurang pendedahan. Masalah ini paling ketara bagi calon yang pertama kali menghadiri sesi temuduga kerajaan. Jadi, pastikan anda mempunyai sedikit pendedahan tentang situasi dan soalan-soalan yang mungkin ditanyakan oleh pihak penemuduga.

3. Komunikasi yang kurang lancar. Punca utama adalah disebabkan calon terlalu gementar dan terkesima dengan soalan-soalan yang diterima! Mereka tiada idea langsung tentang apa yang hendak dijawab!

4. Penampilan yang tidak tepat. Ramai calon tidak mengenakan pakaian dengan etika pemakaian yang betul sewaktu hadir ke sesi temuduga.

5. Over Confident! Terlalu yakin!. Kesilapan ini sering dilakukan oleh calon-calon yang mempunyai keputusan akademik yang cemerlang.

Jangan buat silap!

Memperkenalkan Ebook “Rahsia Mudah Lulus Dalam Sesi Temuduga Kerja Kerajaan” dan anda akan dapat 3 panduan ini secara PERCUMA!

BONUS 1 : 72 Rahsia Menulis Resume Untuk Kerja Kerajaan
BONUS 2 : Pilihan 51 Templates Resume
BONUS 3 : Tips Bergambar Pakaian Semasa Temu Duga Kerja Kerajaan

-> Dapatkan panduan yang akan mengubah seumur hidup anda di blog ini: www.rahsiatemudugakerajaan.com atau klik banner di bawah ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *