The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.

Serius Sedap Giler Roti Bakar Ni, Anak Makan Tak Cukup Satu. Mudah Jer Cara Nak Buat !

Paling tertarik sebab cara membuatnya cukuplah mudah. potong, sapu kaya dan bakar. Dah siap!. Jom cuba, simple tapi sedap . Anak-anak pasti suka ni!
[elementor-template id=”2534″]

Perkongsian resipi roti bakar yang simple ini dikongsikan oleh Ziera Xiera di facebooknya buat admin rasa terliur. Resepi dah dikongsi lebih 1300 shares di facebook!

Paling tertarik sebab cara membuatnya cukuplah mudah. potong, sapu kaya dan bakar. Dah siap!. Jom cuba, simple tapi sedap . Anak-anak pasti suka ni!

Cara Buat Roti Bakar Macam Di Kedai Makan Mahal

Beli roti dari ahad hari tu, xde sorang pun yg mkn, pg ni buat kan roti bakar.. Aii licin pulak dia org mkn.. Senang hati tgok roti dh habis..

Step 1: potong kerak di bahagian tepi roti, kalau tak nak potong pun boleh ikut suka.

Step 2:  sapu kaya (x kisah jenama apa) , jangan kedekut nak sapu lebih ya, ni yang buat sedap meleleh nanti seiring dengan cair butter tu.

Step 3: pastikan buttercup (kalau nak lagi sedap guna lah pure butter yang mahal tu) dalam keadaan keras, potong sekeping2, kemudian potong kepada 3 bahagian, susun atas roti yang dah di sapu kaya tadi.

Step 4: bakar dalam oven suhu 200c 10-15 minit.. Ikut pada garing yang kita nak.

Sumber: Ziera Xiera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *